Köttgryta från Rio

Serverar: 6 portioner

Köttgrytor vinner i smak av att tillagas dagen innan. Kaffet ger en brasiliansk touch.

Ingredienser

  • 1 kg rostbiff
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 grön pepparfrukt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl rött vin
  • 4 dl köttbuljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk snabbkaffepulver
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Strimla löken, hacka vitlöken, skär paprikan i bitar och strimla urkärnad pepparfrukt. Skär köttet i tärningar och bryn det i olja. Salta och peppra.
    2. Tillsätt grönsakerna och löken, stek några minuter och pudra över mjölet. Häll över vinet och buljongen och koka på svag värme tills köttet är mört. Späd med mer vätska om det behövs.
    3. Rör ner kaffepulvret och smaka av. Hacka persilja och strö den över.
    4. Serveras med kokt ris, en sallad och ett bröd att doppa i den goda såsen.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    ekmail 4 november 2009

    En alldeles underbar köttgryta som under tillagning sköter sej själv. Tack för en kanonrecept!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben