Briespäckad baconfalukorv på potatisbädd

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Falukorv i ugn är bland det tråkigaste jag vet. Så idag satt jag mig och uppfann detta sätt att göra den på. Det var både roligt att göra och äta. Lite pysslig tillagning men väl värt det. Korven blev riktigt god och potatis en ren dröm. Lägger i detta recept in 3 extra bilder för att visa tillagningen steg för steg.

Ingredienser

  • 1 falukorv (800 g)
  • 150 g brieost
  • 50 g purjolök (vita delen)
  • 280 g bacon (2 paket)
  • 1 gul lök (150 g)
  • ½ kg potatis
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dra skinnet av falukorven och dela den på längden. Skär en V-formad skåra i mitten av snittytorna så ni får en fördjupning i båda halvorna. Skär brieosten i 1 cm tjocka skivor och kantskär dessa.
    3. Tryck ner brieosten i fördjupningen på den en falukorvshalvan.
    4. Hacka purjolöken mycket fint och lägg ovanpå brieosten.
    5. Lägg på den andra falukorvshalvan och tryck till ordentligt.
    6. Linda in korven med baconskivorna så att korven blir heltäckt runt om.
    7. Smörj en ugnsform väl. Skrubba eller skala potatis och dela i halvor på längden. Lägg potatisen med snittytan nedåt i formen, men spara ett tomrum i mitten. Lägg falukorven ovanpå potatisen.
    8. Skala och skär löken i klyftor som ni lägger i tomrummet i mitten på formen. Peppra lite över alltihop.
    9. Sätt in mitt i ugnen 40-45 minuter. Tills baconen är fint bruna och knapriga.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tomisi 9 oktober 2012

    Super vardagsmat. Jag delade potatisen i fyra delar för att vara säker på att den skulle bli klar. Skar ej heller bort kanterna på brien. Tillsatte även morötter i bitar. Saltade och tillsatte vitlöksflingor. Festlig vardagsrätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben