Pangfisklåda på potatisbädd - Allt i ett.
En rund och fyllig fisklåda med lite krut i.
Serveras som tårtbitar med en fräsch sallad till.
Mycket enkel att lägga ihop, resten sköter ugnen.
Beredningstid 15 minuter + ugn 45 minuter.
En egen idé som blev bra och namnsattes av ett barn som kallar pangulus för pangfisk.
Ingredienser
600 g pangulusfilé
750 g potatis
250 g gul lök
100 g crabstick
3 påsar Blå Band kryddig béarnaisesås
4 ½ dl vatten
150 g smör
1-2 msk rödvinsvinäger
2 ägg
100 g ost, valfri sort
Vitlökspeppar
Salt
Ströbröd
Instruktioner
- Vispa ner såspulvret i kallt vatten och koka upp under omrörning. Vrid av värmen och låt sjuda ca 1 minut på eftervärme under omrörning.
- Vispa i vinägern och lägg i smöret, rör om till allt smör smält och såsen är slät.
- Tag kastrullen av värmen och låt svalna av när ni gör iordning resten.
- Sätt ugnen på 225 grader och smörj en ugnsform väl.
- Skala och hacka löken. Skala och grovriv potatisen.
Vitlökspeppra och salta fisken på båda sidor.
Lägg lök och potatis i ett jämnt lager i botten på formen, och lägg på fisken.
- Skär crabsticken i skivor och lägg på fisken.
Grovriv osten.
- Knäck 2 ägg i den något avsvalnade såsen, och vispa ordentilgt till allt blandat sig väl.
Rör sist i osten i såsen, och häll omgående all sås över i fiskformen. Strö över lite ströbröd.
- Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40-45 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)