Broccoli med ädelostsås

Serverar: 4 portioner

Grönt är skönt! Grön, fräsch och lättgjord är den här blandningen av broccoli och ädelostsås. Rätten passar utmärkt som pastasås.

Ingredienser

  • 500 g djupfryst eller färsk broccoli
  • Salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 pkt smältost , ca 100 g
  • 50 g smulad ädelost
  • 1 burk strimlad primento , ca 50 g
  • 2,5 dl mjölk
  • Smör eller margarin till formen
  • ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka broccolin i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk, ca 5-6 minuter. Låt den sedan rinna av.
    2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt löken och fräs den mjuk utan att den får färg.
    3. Rör ner mjölet. Ta kastrullen från värmen och blanda i smältost, ädelost och avrunnen pimiento.
    4. Ställ kastrullen på värmen och späd med mjölken, lite i sänder. Koka såsen på svag värme under omrörning tills den tjocknar.
    5. Lägg broccolin i en smord ugnssäker form och häll ostsåsen över. Strö till sist över den rivna osten.
    6. Gratinera i 200 grader ca 10 minuter tills rätten fått en gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben