Broccoli- och pastagratäng

Serverar: 4 portioner

Servera med bröd och sallad.

Ingredienser

  • 300 g valfri pasta
  • 250 g broccoli, gärna djupfryst
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Äggstanning
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 150 g riven parmesanost
  • Salt
  • Lite riven muskot
  • Instruktioner

    1. Koka pastan mjuk enligt förpackningens anvisningar. Låt den rinna av i ett durkslag. Dela, skölj och ansa broccolin. Skala och finhacka löken. Skär champinjonerna i bitar. Värm oljan i en stekpanna och fräs broccoli, lök, champinjoner och pressad vitlök under några minuter. Smörj en eldfast form och varva pasta och grönsaker i formen.
    2. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, ost och kryddor. Häll äggstanningen i formen och gratinera i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben