Broccoli och skinkpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod paj som passar lika bra till vardags som till fest.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 g broccoli
  • 150 g strimlad skinka eller kassler
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk basilika
  • Svartpeppar
  • 2 msk smör till formen
  • Instruktioner

    1. Tina broccolin. Smörj en pajform. Finfördela fettet i mjölet så att det blir en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Kavla eller tryck ut degen i pajformen. Låt stå i kylskåpet tills fyllningen är färdig. Vispa ihop ägg och mjölk, och tillsätt ost och kryddor. Finfördela skinkan och broccolin jämnt i pajskalet. Häll över äggstanningen. Ugnsvärme: 200 grader i 40-45 minuter.
    3. Servera en god grönsallad till denna rätt. Dryck: Vin, öl eller vatten. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Queenofice 21 september 2008

    Super god paj blev det! :) Den här kommer jag göra fler gånger.

    sessa79 12 november 2010

    jättegod

    excist 31 augusti 2012

    Väldigt god va pajen och mycket uppskattad av alla mina 4 barn :)) som inte brukar tycka om paj! En klar 5:a av mig får du :)

    Rebeck 27 oktober 2012

    UNDERBART GOD!!! Ersatte skinkan med bacon och det blev dundergott! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben