Alla höstens ljuvliga smaker i en rätt. Robust och varierad, perfekt som bjudmiddag med vänner och familj.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Ingredienser
Broccolijärpar
2 potatisar
2 morötter
500 g broccoli
1 gul lök
½ dl sojamjöl
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
Salt
Svartpeppar
Ströbröd till panering, eventuellt glutenfritt
Stek äpple och kål
1 klyfta vitkål
2 äpplen
1 dl rostade valnötter
1 tsk äppelcidervinäger
2 tsk sirap
Salt
Vitpeppar
Sockerstekt potatis
600 g kokt potatis
2 msk rapsolja eller smör, t ex mjölkfritt
2 tsk socker
1 msk finhackad färsk persilja, fryst går bra
Salt
Svartpeppar
Cidersås
2 schalottenlökar
4 dl äppelcider
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 tsk mörk sojasås
Salt
Vitpeppar