Broccolisallad med grillad halloumi

Serverar: 4-10 portioner

Tid: 25 minuter

Gott och nyttigt 4-10 port, beroende på om det är en förrätt eller huvudrätt.

Ingredienser

  • 1 kg broccolli, ansad och i stora bitar
  • 150 g osaltade Cashewnötter
  • ¨250 g Halloumi
  • Basilikablad, några stycken
  • Vinägrett
  • 1 dl olivolja
  • ½ dl vit balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • Peppar
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
  • ½ rödlök, skalad och finhackad
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • Instruktioner

    1. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull och koka broccolibuketterna 3-4 minuter. Rosta nötterna i en torr panna. De får färg snabbt, så håll dem under uppsikt.
    2. Blanda vinägretten. Skiva halloumin och grilla den i grill eller stekpanna.
    3. Lägg broccolin i en stor skål. Strö över nötter, lägg på halloumi och basilikablad. Ringla över vinägretten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben