Broccolisoppa med ostcocotte

Serverar: 4 portioner

Väldigt nyttig och god soppa! Fungerar fint som förrätt, men går bra som huvudrätt också (jag tycker åtminstone den är skapligt mättande).

Ingredienser

  • Soppa
  • 2 färska broccolistånd
  • 1 Schalottenlök
  • 6 dl vatten
  • ½ dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Ostcocotte
  • 4 ägg
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Ostcocotte: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop äggen, grädden och osten och fördela sedan smeten i antingen ugnssäkra formar eller muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Klart!
    2. Soppa: Dela broccolin i buketter och skär stammen (ta bort det längst ner) i skivor. Hacka löken och fräs den i en kastrull. Häll i hälften av vattnet och lite salt. Lägg först i broccolistammarna och låt det koka en stund innan du lägger i resten av broccolin och vattnet. Koka det mjukt och ta bort kastrullen från plattan. Mixa det till en slät soppa och blanda ner creme fraiche. Smaka av med peppar och salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben