Broccolisoppa med purjolök och morötter

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Skulle göra en soppa på jobbet och hittade på denna, blev otroligt god.

Ingredienser

  • 2 hela broccolibuketter
  • 1 purjolök
  • 6 morötter
  • 5 buljongtärningar (grönsaks-)
  • 75 g margarin
  • 6 msk mjöl, c:a
  • 3½ - 4 liter mjölk
  • Salt
  • Buljong från broccolikoket
  • Instruktioner

    1. Bryt broccolin i mindre bitar, koka den i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll av och spara kokvätskan.
    2. Smält margarinet, ha ner den finstrimlade purjon och rör om, tillsätt mjölet och späd med mjölken till fin soppkonsistens. Tillsätt broccolin och använd dig gärna av spadet också. Tillsätt buljongtärningarna och låt koka ett tag.
    3. Under tiden skalar du morötterna och grovriver dem ner i soppan, koka ca 10 minuter, tillsätt salt vid behov. Ät och njut med ostsmörgås till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    zahraa96 1 augusti 2011

    hur mycket vatten ska det vara när broccolin kokas? och ska vattnet vara med broccolin?

    Marre73 1 augusti 2011

    Vattnet ska nätt o jämnt täcka broccolin, när du späder med mjölken kan du tillsätta broccolispadet också ,inte allt men en del av det så konsistensen blir som du vill ha den. Lycka till o smaklig måltid!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben