Broccolisoppa med surdegskrutonger och turkisk yoghurt

Serverar: 6 portioner

Vitaminbomb i flytande form! Broccoli är supernyttigt, och soppa är ett enkelt sätt att få i sig de gröna buketterna.

Ingredienser

  • 2 broccolistånd
  • 1 purjolök
  • 1 liten gul lök
  • 3 potatisar
  • Olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Surdegskrutonger
  • 4-5 skivor dagsgammalt surdegsbröd
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Servering
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Dela broccolin i mindre bitar, strimla purjon och hacka löken. skala och skär även potatisen i mindre bitar. Fräs purjo och lök i några matskedar olivolja i en stor kastrull utan att det tar färg. Lägg i broccoli och potatis och häll över 1 liter vatten. Smula ner buljongtärningarna och låt allt koka tillsammans i ca 15 minuter.
    2. Tillsätt mjölken och mixa alltihop direkt i kastrullen med hjälp av en stavmixer eller häll över i en matberedare, till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar och låt soppan få ett snabbt uppkok strax före servering.
    3. Skär brödet i tärningar, lägg på ett ugnsfast fat. Finhacka vitlök, blanda med krutongerna och ringla över olivolja. Strö några nypor flingsalt över och blanda runt. Rosta mitt i ugnen på 225 grader grillvärme några minuter tills brödet fått en gyllene färg. Blanda runt efter någon minut.
    4. Servera soppan varm med frasiga brödkrutonger och en klick turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben