Bröd- och ostbakad kyckling med kaprispotatis

Serverar: 4 portioner

Vid sidan om kaprispotatisen passar det bra att servera en blandning av snabbt kokta sugar snaps eller vanliga sockerärter och körsbärstomater till kycklingen.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer 500 g
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 2 skivor formfranska
  • 1 dl parmesanost, färskriven
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • 2 msk smör- och rapsolja
  • Potatis
  • 800 g potatisar 8-10 st
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl kapris
  • 2 msk bladpersilja, hackad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna ca 3 min per sida. Krydda med salt och peppar. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.
    2. Smula sönder brödet och blanda med ost, persilja och smör- och rapsolja. Fördela blandningen över kycklingen.
    3. Tillaga den mitt i ugnen, ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt.
    4. Skala och skär potatisen i skivor. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna och ånga av.
    5. Skala och skär under tiden rödlöken i tunna skivor. Mixa hälften av kaprisen med persilja, vinäger, olivolja och vatten med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
    6. Varva potatisen med lök och den gröna vinägretten i en skål. Strö över resterande kapris. Servera kycklingen med potatis, tomater och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben