Brödpudding med choklad, frukt och nötter

Supergod, snabbgjord och brödig chokladpudding. Perfekt när man får gammalt bröd över!

Ingredienser

  • 400 g bröd, dagsgammalt
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl torkade fikon
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 165 grader.
    2. Skär brödet i kuber och blanda med frukt, nötter och choklad. Blanda mjölk och grädde, knäck äggen ner i gräddmjölken och häll över brödet.
    3. Kör allt i en blandare med degkrok i 30 sekunder. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i botten. Baka puddingen mitt i ugnen i 45 minuter.
    4. Skär puddingen i rutor och servera gärna vispad grädde eller vaniljglass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben