Brödpudding med öl - och chokladsås

Serverar: 8 portioner

Jättegod är denna brödpudding som låter värre än vad det smakar. Jag använde mig av ljus choklad samt Corona-öl som gav en mycket fin smak. Av Jamie Oliver's Amerika. Receptet är halverat för någon måtta får det vara på ätandet.

Ingredienser

  • Brödpudding
  • 5 stora ägg
  • 5 msk kakao
  • 5 msk rårörsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 7 dl mjölk
  • 800 g croissanter
  • 100 g ljus eller mörk choklad
  • 2 nävar paranötter
  • 1 näve torkade körsbär
  • Sås
  • 1 dl Corona öl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk rårörsocker
  • 100 gram ljus eller mörk choklad
  • 1 rejäl nypa flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, kakao och socker till en blank och slät smet. Vispa ner grädde och mjölk efter hand. Dela brödet i stora bitar och lägg dem i bunken. Tryck ner några brödbitar åt gången och häll över i en form på cirka 30 x 25 cm. Stick ner grovt hackade chokladbitar och grovt hackade körsbär i gliporna mellan bröden. Strö över grovt hackade nötter och lite socker. Grädda i ugnen i 25 - 30 minuter. Den är färdig när den är gyllene och äggsmeten stelnat, men ändå är dallrig.
    2. Häll öl, vispgrädde och socker i en kastrull. Rör om utan uppehåll och dra bort såsen från värmen så snart den kokar upp. Lägg ner chokladen och rör tills allt är slätt och blankt. Tillsätt flingsalt och rör om.
    3. Till servering: Vaniljglass Jordgubbar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben