Broiler på risbädd

Serverar: 4 portioner

När vi äter broilerlår brukar familjen hoppas att det blir så mycket rester att det blir en ny maträtt - "broiler på risbädd". Har man inga rester går det bra att tillreda av en grillad kyckling också.

Ingredienser

  • 3 - 4 broilerlår eller en grillad kyckling
  • 3 dl okokt långris
  • 1 purjolök
  • 2 dl hönsbuljong (el . sky från ugnsbroilern)
  • 2 tsk curry
  • olja
  • 4 msk mjöl
  • 1 - 2 dl grädde
  • riven ost
  • Instruktioner

    Koka riset (eller använd gårdagens). Skär purjon i bitar och bryn den. Blanda purjon och riset och sätt i en ugnsform. Plocka broilern/kycklingen i små bitar och placera dem ovanpå riset. Gör nu currysåsen: Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt 2 tsk curry. Bryn hastigt och tillsätt 4 msk mjöl och rör ut den jämnt. Buljongen röres ner och får koka 5 minuter.Såsen ska vara tjock! Rör i 1-2 dl grädde. Slå såsen över ris och broiler. Riv ost över och grädda i 225 gradig ugn ca.30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben