Gratäng för gastronomer

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Riktigt god och smidig kasslergratäng med sparris. Vill man minska på grädden går det att blanda upp med mjölk.

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1-2 msk smör
  • 500 g kassler
  • 330 g sparris
  • 1 msk oregano
  • Gratängsås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • Sparrisspad + grädde (ca 3-4 dl) = 6 - 7 dl
  • 1 tsk salt
  • 2 äggulor
  • 1½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°C
    2. Koka riset och vänd det sedan med smör, salt peppar och oregano. Bred ut i ugnssäker form.
    3. Rulla sparris i tunna kasslerskivor och lägg på risbädden.
    4. Gratängsåsen: Fräs smör och mjöl. Blanda med sparrisspad och grädde. Sjud några minuter och smaka av med salt och peppar. Tillsätt äggulor och ost.
    5. Häll såsen över kasslern och grädda i ugnen tills ytan blivit gyllenbrun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben