Den här rätten är väldigt lätt att laga och allt blir klart samtidigt eftersom både ris och kyckling lagas i samma ugnsform. Riset blir dessutom extra krämigt och gott i den här rätten. Ännu ett av mina favoritrecept!
Ingredienser
2 dl okokt ris (ej jasminris)
3 marinerade kycklingfiléer
1 hackad lök
2 dl crème fraiche, gärna med smak (t.ex franska örter)
1,5 hönsbuljongtärning
2,5 dl uppvärmt vatten
1 vitlöksklyfta
1-2 msk soja
Dragon eller färdigblandad kycklingkrydda
Instruktioner
Lägg det okokta riset i en smord ugnsfast form med lock. Stek hastigt upp löken och den pressade vitlöksklyftan. Blanda den uppfrästa löken i det okokta riset. Bred på crème fraichen. Lägg på kycklingfiléerna.
Lös upp buljongtärningarna i det uppvärmda vattnet. Blanda i sojan. Häll blandningen över kycklingbädden. Krydda med dragon eller kycklingkrydda. Grädda under lock i 225 grader i ca 50 minuter.
Hej.
Har nu provat din rätt och det var så enkelt och otroligt gott. Skötte sig själv i ugnen. Tack för receptet. Kommer att göra detta fler gånger.
Hälsningar och kram från Siv
Piri100020 september 2012
Är det verkligen rätt bild till denna rätt? Ser inte ut som om det har legat i sammaform.
Piri100020 september 2012
Är det verkligen rätt bild till denna rätt? Ser inte ut som om det har legat i sammaform.
Hej. Har nu provat din rätt och det var så enkelt och otroligt gott. Skötte sig själv i ugnen. Tack för receptet. Kommer att göra detta fler gånger. Hälsningar och kram från Siv
Är det verkligen rätt bild till denna rätt? Ser inte ut som om det har legat i sammaform.
Är det verkligen rätt bild till denna rätt? Ser inte ut som om det har legat i sammaform.