Brownie med pecannötter och toblerone

Bästa brownien jag vet.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 150 g toblerone
  • 100 g Marabou dark pistaschio
  • 4 dl råsocker
  • 150 g pecannötter
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Ger ca 16 bitar
    2. Använd en ugnsfast form med lite högre kanter, ca 21*26 cm. Klä formen med bakplåtspapper genom att klippa pappret i lagom stora bitar och lägg det omlott i formen.
    3. Smält smöret i en kastrull och dra av det från plattan. Pensla bakplåtspappret med lite smör. Bryt ner chokladen i det varma smöret och låt den smälta.
    4. Tillsätt sedan råsocker och nötter i smörblandningen. Sikta ner vetemjöl blandat med bakpulver, salt och vaniljsocker, blanda ordentligt. Rör sedan ner äggen ett i sänder och se till att allt är väl blandat.
    5. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader. Efter 30 minuter tas kakan ut ur ugnen. Släpp ner formen på en tjock skärbräda så att kakan sjunker ihop i formen. Detta knep gör att kakan blir mer kompakt i konsistensen och utan luftbubblor. Låt kakan sedan gräddas ytterligare 10 minuter. Det blir en kladdig men inte rinnig brownie.
    6. Låt kakan svalna något i rumstemperatur, men ställ den sedan i kylen för att svalna helt. Skär upp i fyrkanter och servera med vaniljglass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    4.6
    4 h 30 min
    4
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben