Brownies med avokado

Serverar: 20 portioner

Testa något nytt och baka dessa goda och kladdiga brownies med avokado, som dessutom är glutenfria.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad, 55-70 %
  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 dl kakao
  • 1½ dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 avokador
  • Garnering
  • Florsocker
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 20x30 cm.
    2. Smält chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Låt den svalna. Vispa ägg och råsocker riktigt pösigt. Blanda ner den avsvalnade chokladen. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner dem i äggsmeten och arbeta ihop till en jämn smet.
    3. Mixa avokadoköttet och vänd ner det i smeten. Fördela smeten i långpannan. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna och skär den sedan i rutor.
    4. Sikta över florsocker över rutorna och servera dem gärna med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben