Brownies med chokladsås

Serverar: 24 portioner

Brownies med chokladsås på kan få vilken chokladälskare som helst att gå igång.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 140 g smör smält smör
  • 225 g socker
  • 30 g kakao
  • 30 g ljus sirap
  • 1 g salt
  • 5 g vaniljextrakt
  • 110 g vetemjöl
  • 4 g bakpulver (ca 1 tsk)
  • Chokladsås
  • 1,5 dl grädde
  • 85 g blockchoklad av hög kvalitet
  • 20 g socker
  • Instruktioner

    1. Blanda i socker, salt, choklad och vaniljextrakt i det smälta smöret.
    2. Vispa äggen lätt och blanda med chokladsmeten, vänd sedan försiktigt ned mjöl och bakpulver till en slät smet
    3. Klä en fyrkantig ugnsform (ca 30*25 cm) med bakplåtspapper och smörj det med lite smör eller olja.
    4. Slå i smeten och grädda ca 20 minuter i 175 graders ugn. Kontrollera med sticka, kakan ska vara lite kladdig i mitten.
    5. Låt brownien kallna i rumstemperatur, skär i bitar och servera med chokladsåsen på.
    6. Chokladsås Koka upp grädden rör ned socker och den hackade chokladen. Rör till all choklad smält och du har en slät sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben