Bruschetta med grillad skogssvamp

Serverar: 4 portioner

Skogssvamp på smörgås, vem gillar inte det?

Ingredienser

  • 2 st skogschampinjoner, stora, eller portabello
  • 8 st champinjoner, eller kantareller
  • 1 st karljohansvamp, stor
  • 1 msk olivolja extra virgine
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt och peppar
  • 1 st vitlöksklyfta(or)
  • 4 skiva(or) franskbröd
  • Instruktioner

    1. Tillagning:
    2. 1. Skiva svampen i tjocka skivor.
    3. 2. Blanda svampen med olivolja, pressad vitlök och hälften av den hackade persiljan.
    4. 3. grilla svampen på båda sidorna i en grillpanna (eller vanlig stekpanna). Salta och peppra. Tillsätt lite mer olivolja om det blir för torrt.
    5. 4. Grilla sedan brödet hastigt på båda sidorna.
    6. 5. Blanda svampen med resten av persiljan och lägg upp på brödet.
    7. Receptet är framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    mumsigt 29 november 2007

    Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben