Bruschetta med körsbärstomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Supergod förrätt

Ingredienser

  • 12-16 körsbärstomater
  • 1 tsk salt
  • 10 färska basilikablad
  • 2 tsk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 4 tjocka skivor lantbröd eller tomatbröd med oregano och solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Topping: Dela tomaterna. Lägg dem i en sil och blanda med saltet. Låt rinna av i 15 minuter. Vänd runt då och då. Hacka basilikan och blanda den med tomaterna och olivoljan.
    2. Bröd: Pressa vitlöken och blanda med oljan, lite salt och nymalen peppar. Rosta brödskivorna. Pensla genast de varma bröden generöst med vitlöksoljan. Toppa med tomaterna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben