Ajvar-korvgryta med körsbärstomater

Serverar: 4 portioner

Tanken var att jag skulle göra en vanlig Korvstroganoff till middag idag, men mitt i hackningen av löken insåg jag att det inte var det jag ville göra så kollade vad vi hade hemma och rörde ner paprika, ajvar och körsbärstomater och så hade jag rört ihop denna goda korvgryta! Jag använde mig av en mild ajvar, naturligtvis kan man ta en starkare om man vill. Till korvgrytan serverade jag långkornigt ris. Receptet räcker till 4 personer.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 msk smör, till stekning
  • 800 g falukorv
  • 400 g körsbärstomater på burk (konserverade)
  • 2½ dl vispgrädde
  • 2 msk mild ajvar (eller en starkare om så önskas)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm chilikrydda
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Koka riset efter förpackningens anvisningar.
    2. Ansa och finhacka gul löken, rödlöken, vitlöken och paprikan.
    3. Skär korven i små bitar.
    4. Fräs all lök och paprikan i smöret tills de har fått färg och löken är mjuk. Lägg i korven och fräs till korven har fått färg på alla sidor.
    5. Sänk plattan till låg värme, ta stekpannan från plattan och tillsätt körsbärstomaterna, rör om.
    6. Häll i grädden och rör ner ajvaren, rör om ordentligt. Ställ tillbaka stekpannan på plattan och tillsätt alla kryddorna.
    7. Låt grytan få stå och puttra i ca 15 minuter. Smaka av, tillsätt eventuellt mer kryddor om så önskas.
    8. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben