Bruschetta med krabbröra

Serverar: 4 portioner

Vitlöksdoftande munsbitar med krabba och kräftstjärtar.

Ingredienser

  • 4 snedskurna baguettskivor
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruksallad
  • 2 kokta ägg
  • Krabbröra
  • 1 1/2 dl créme fraiche
  • 1 burk, 170 g, salladskrabba
  • 1 msk finhackad dill
  • Salt
  • 1-2 tsk färskriven pepparrot
  • Dekoration
  • 12 kräftstjärtar
  • 1/2 citron
  • 4 dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Stek baguettskivorna gyllen bruna i smör. Salta och peppra. Dela vitlöksklyftan på mitten. Gnid in baugettskivorna med snittytan av vitlöken. Placera salladsblad på bröden. Skala och klyfta äggen.
    2. Krabbröra : Vispa créme fraiche fast. Pressa ur saften från krabbköttet i en trådsil. Blanda créme fraiche, krabbkött och dill. Smaka av med salt och pepparrot. Fördela röran på salladsbladen. Lägg på äggklyftorna. Dekorera med kräftstjärtar, citronskivor och dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben