Brylépudding

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

Dessert som är väldigt sött.

Ingredienser

  • 3 dl kaffegrädde
  • 3 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • Karamellglasering
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk kokande vatten
  • Instruktioner

    1. 1 ringform, 1 liter
    2. Värm ugnen till 200°.
    3. Ställ en vattenfylld långpanna eller stekpanna med höga kanter i nedre delen av ugnen.
    4. Karamellglasering: Värm ringformen lite lätt på en platta. Smält sockret i torr, ren stekpanna och rör hela tiden med en träsked. Ta pannan av värmen när sockret är brunt och utan klumpar och tillsätt det kokande vattnet.
    5. Glasera den varma ringformen inuti med knäckglasyren. Snurra formen så att hela insidan blir glaserad, även mittdelen.
    6. Koka upp mjölk och grädde. Vispa ägg och vaniljsocker i en skål och häll den varma gräddmjölken över under vispning. Sila över äggsmeten i den knäckglaserade formen.
    7. Grädda i vattenbadet ca 50 min – vattnet ska helst inte komma i kokning under gräddningen om man vill ha puddingen sammetslen – så slå i lite kallt vatten för att kyla vattenbadet om det behövs
    8. . Ta formen ur vattenbadet och låt puddingen vila några minuter innan den stjälps upp på ett fat med en liten kant och serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben