Efterrätt

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Går bra att göra ett par dagar i förväg

Ingredienser

  • 1 l gräddmjölk
  • 3 msk socker
  • Skalet av 1/2 citron
  • 6 ägg
  • Till formen
  • 2 kkp. socker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 gr.Ställ in formen med sockret och låt det smälta.Passa ugnen MYCKET noga. Skaka formen emellanåt. Sockret får inte bli FÖR brunt. Vispa upp äggen men bara lite riv i citronskalet och slå över den uppvärmda mjölken.Om man vispar föör mycket blir puddingen lätt blåsig Sänk värmen till 175 gr. Slå blandningen i den något avsvalnade formen och ställ in den i ugnen i ung. 3/4 tim. Brylépuddingen skall vara skall när den serveras med sin sockersås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Wilhelminafinalisterna klara
    Årets Wilhelmina är en tävling för proffessionella kvinnliga kockar...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben