6.5 poäng per portion
Tips!
Får du inte tag i amaretti så kan de uteslutas!
Ingredienser
4 ägg
7 msk socker
4 dl 3 % mjölk
500 g amarettt mandelkakor
1 msk osötat kakaopulver
½ dl espresso alternativt starkt kaffe
2 msk mörk rom
Färsk fruktsallad
Instruktioner
Vispa ägg och 6 msk socker poröst med elvisp.
Koka upp mjölken och drag åt sidan.
Vispa ner het mjölk, kaffe, kakao, rom och finkrossade amarettikakor i äggsmeten.
Lägg en msk socker och 1 msk vatten i en liten kastrull och låta det koka tills det blivit brun karamell.
Slå karamellen i botten på 4 ugnssäkra portionsformar, t.ex. små suffleformar. Fyll på med äggsmeten och grädda i ugn, 125 grader tills den stannat ca 30 minuter.
Kyl puddingen och servera den i formen alternativt stjälp upp dem på assietter.
Servera med fruktsallad.