Brylépudding från Piemonte á la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

6.5 poäng per portion Tips! Får du inte tag i amaretti så kan de uteslutas!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 7 msk socker
  • 4 dl 3 % mjölk
  • 500 g amarettt mandelkakor
  • 1 msk osötat kakaopulver
  • ½ dl espresso alternativt starkt kaffe
  • 2 msk mörk rom
  • Färsk fruktsallad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och 6 msk socker poröst med elvisp. Koka upp mjölken och drag åt sidan.
    2. Vispa ner het mjölk, kaffe, kakao, rom och finkrossade amarettikakor i äggsmeten.
    3. Lägg en msk socker och 1 msk vatten i en liten kastrull och låta det koka tills det blivit brun karamell.
    4. Slå karamellen i botten på 4 ugnssäkra portionsformar, t.ex. små suffleformar. Fyll på med äggsmeten och grädda i ugn, 125 grader tills den stannat ca 30 minuter.
    5. Kyl puddingen och servera den i formen alternativt stjälp upp dem på assietter. Servera med fruktsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben