Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Rör ner matfett och salt. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig, så den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Blanda tomatpuré och vitlök till fyllningen, tärna salamin fint.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en rektangel. Bred tomat- och vitlöksblandningen på degplattan och strö över salamin, ost och oregano. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i 16 stora bitar.
Smörj en rund form med löstagbar kant (ca 26 cm i diameter) med matfett. Placera bullarna i formen, låt jäsa övertäckt i ytterligare ca 30 minuter.
Pensla kakan med smält matfett, strö över lite flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.