Brytbullar med pizzasmak

Gott som utflyktsbröd eller till en soppa.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten, 37 grader
  • ½ dl Milda Culinesse
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 - 2 pressade vitlöksklyftor
  • 75 g salami i tjocka skivor
  • 1 dl riven ost
  • 2 tsk oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Rör ner matfett och salt. Blanda i mjölet och arbeta degen smidig, så den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
    2. Blanda tomatpuré och vitlök till fyllningen, tärna salamin fint.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut till en rektangel. Bred tomat- och vitlöksblandningen på degplattan och strö över salamin, ost och oregano. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i 16 stora bitar.
    4. Smörj en rund form med löstagbar kant (ca 26 cm i diameter) med matfett. Placera bullarna i formen, låt jäsa övertäckt i ytterligare ca 30 minuter.
    5. Pensla kakan med smält matfett, strö över lite flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben