Budapest tårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god, mina vänner säger att det är den godaste budapest tårta de har smakat.

Ingredienser

  • 6 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 100 gr malda hasselnötter
  • 2 dl marsan pulver
  • 1 burk konserverade mandariner
  • 5 dl grädde
  • Florsocker
  • Ev mörkchoklad
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna hårt, tillsätt lite socker i omgångar under vispningen. Rör i nötterna försiktigt och marsan pulvret. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda den i ugn på mellersta raden vid en temperatur runt 175 grader under 15-20 minuter. När marängen har har kallnat så breder ni ut vispad grädde över smeten och strör över mandarin klyftorna. Rulla marängen från endera kort eller långsidan efter hur stor du vill ha den. Med hjälp av en sked så kastar (skiktar du smält block chocklad över maräng kubben och sedan skiktar du florsocker över den.
    2. Tips: Använd gärna frysta hallon i den. Marängen går bra att frysa.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (5)

    0810 9 oktober 2010

    Mycket gott... Fick fina kommentarer när jag bakade denna tårta.. Bla annant att den var kodare än den kondiset hade :) Tack för ett toppen recept som ska användas MÅNGA gånger här hemma

    calabaz 5 november 2011

    Supergod!!!! Jag hade även i en burk aprikoser och en burk mango, och det blev supergott! Blev en jätterulle som räckte till säkert 10 personer.

    Ann1Ksen 12 maj 2012

    Måste det vara kokbart marsanpulver, eller går det bra med sådant som är "kallrört"? (Det har jag hemma) Mvh, Annette

    Beastrindlund 2 augusti 2012

    Gick det bra att använda marsanpulver "kallrört"? :)

    Ann1Ksen 5 mars 2013

    Det gick jättebra med den typen av marsanpulver som kallrörs.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben