Buffé "meze"/ Kyckling med pistagenötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 6 timmar 20 minuter

Servera som mezerätt eller till ugnsstekta potatisklyftor, sötpotatisbitar, körtsbärstomater och en klick "kryddig yoghurt" (se meze-recept)

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 0,75 dl smör- & rapsolja
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl hackade pistagenötter
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda smör-&rapsolja,rapsolja, vitlök, kryddor, nötter och salt. Skär kycklingen i lagom mumsbitar och blanda kyckling och marinad. Låt marinera minst 6 tim.
    2. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingenbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 2 september 2009

    Ännu en "meze" att berömma, 5p.

    susanne62 28 maj 2010

    Hur gott som helst passar utmärkt till buffe, pistagenötterna gjorde susen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben