Servera som mezerätt eller till ugnsstekta potatisklyftor, sötpotatisbitar, körtsbärstomater och en klick "kryddig yoghurt" (se meze-recept)
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
0,75 dl smör- & rapsolja
1/2 dl rapsolja
2 klyftor pressad vitlök
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 dl hackade pistagenötter
1 tsk salt
Instruktioner
Blanda smör-&rapsolja,rapsolja, vitlök, kryddor, nötter och salt. Skär kycklingen i lagom mumsbitar och blanda kyckling och marinad. Låt marinera minst 6 tim.
Sätt ugnen på 225°.
Lägg kycklingenbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
Ännu en "meze" att berömma, 5p.
Hur gott som helst passar utmärkt till buffe, pistagenötterna gjorde susen.