Bulgur med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Enkel vardagsmat. Gott och mättande och passar utmärkt att ha i matlådan. Går också väldigt bra att göra matlådor av och frysa. En variant till risotto.

Ingredienser

  • 4 dl bulgur
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön paprika
  • 2 tomater
  • 400 g köttfärs
  • 50 g smör
  • 6 dl kokande vatten
  • Persilja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär tomaterna i små tärningar. Finhacka paprikan.
    2. Fräs lök, vitlök och färs i smöret i en kastrull på låg värme i 10 minuter under omrörning. Tillsätt paprikan och låt fräsa ytterligare 1-2 minuter. Sedan tomaterna och fräs ytterligare 1-2 minuter, allt under omrörning.
    3. Häll i kokande vatten och låt koka upp på nytt, I med bulgurn och lite salt och sänk värmen.
    4. Tag kastrullen från plattan när vätskan sugits upp, ca 15 minuter. Strö då över persilja och rör om. Låt gärna vila 10 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben