Bulgursallad med kyckling och dragonsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

Den här salladen blir lika god kall som varm.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri (75 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • 2 kycklingfiléer eller 2 grillade kycklinglår
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Dragonsås
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 tsk torkad dragon
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 1 liten bit purjolök, strimlad
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna morötter och selleri. Fräs dem lätt i olja. Tillsätt bulgur, vatten och salt. Koka ca 12 minuter. Skär kycklingfiléerna i 6 knubbiga bitar. Stek dem gyllenbruna i olja, salta och peppra.
    2. Dragonsås: Blanda alla ingredienser.
    3. Lägg upp rotfruktsbulgur och kyckling på en tallrik. Strö över lite strimlad purjolök och persilja. Lägg en klick dragonsås på sidan om eller på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben