Burgul på arabiskt vis

Serverar: 4 portioner

Var och en gör burgul, cusccus på eget sätt men godas är det så här.

Ingredienser

  • 3 dl burgul, cusccus
  • 3 ½ dl kokande vatten
  • 1 msk salt eller enligt smak
  • ½ msk svart peppar
  • 1 hönsbuljong
  • 2 msk olja
  • ½ dl mini spagetti/ små spagetti
  • Instruktioner

    1. Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt de råa min spagettin och stek dem tills de blir lite brun aktiga.
    2. Tillsätt burguln i och stek lite några sekunder. Mät upp kokande vatten, tillsätt buljongen och rör om så att buljongen löser sig.
    3. Häll buljongvattnet över burguln. Sätt i salt och svartpeppar. Låt koka så att vattnet torkar.
    4. Ta bort kastrullen från plattan, sätt plattan på 2 och sätt tillbaka kastrullen. Rör om då och då så att det inte fatsnar i botten.
    5. När du smakar av burgulen och ser att korna är mjuka så är den färdig.
    6. Serveras med gryta, sallad, kött

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben