Burgul på arabiskt vis
Serverar:
4 portioner
Var och en gör burgul, cusccus på eget sätt men godas är det så här.
Ingredienser
3 dl burgul, cusccus
3 ½ dl kokande vatten
1 msk salt eller enligt smak
½ msk svart peppar
1 hönsbuljong
2 msk olja
½ dl mini spagetti/ små spagetti
Instruktioner
Hetta upp olja i en kastrull. Tillsätt de råa min spagettin och stek dem tills de blir lite brun aktiga.
Tillsätt burguln i och stek lite några sekunder. Mät upp kokande vatten, tillsätt buljongen och rör om så att buljongen löser sig.
Häll buljongvattnet över burguln. Sätt i salt och svartpeppar. Låt koka så att vattnet torkar.
Ta bort kastrullen från plattan, sätt plattan på 2 och sätt tillbaka kastrullen. Rör om då och då så att det inte fatsnar i botten.
När du smakar av burgulen och ser att korna är mjuka så är den färdig.
Serveras med gryta, sallad, kött
Liknande recept
Lax och vitkål på Sötbollens vis
20 min
4
Arabisk aprikoskaka med pistagenötter
45 min
4-6
1
Heta räkor på mitt vis
30 min
4
arabisk pupulär salld (tabole
5
30 min
10
2
Arabisk pita kefta
5
30 min
6-8
4
Arabisk ost- och grönsakslåda
4.3
4
2
Fisksoppa på Peters vis
4.5
4
22
Aubergine på italienskt vis
4.2
4
7
Kålpudding på Vegetariskt vis med Gräddig Kantarellsås & Gratinerat Potatismos
4
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!