Burgundisk färsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket gott och perfekt för lunchlådan.

Ingredienser

  • 400 gram mager nötfärs
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk margarin
  • 100 gram små gula lökar
  • 200 gram champinjoner
  • 2.5 dl matlagningsvin rött
  • 0.5 msk sojasås
  • 2 msk koncentrerad tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • 1 st köttbuljongtärning
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärsen, hälften åt gången, tillsammans med pressad vitlök i en stekpanna. Lägg över köttfärsen i en kastrull eller liten gryta.
    2. Stek lök och champinjoner i stekpannan och lägg över det i kastrullen. Tillsätt matlagningsvin, soja, tomatpuré, timjan, lagerblad och buljongtärning. Låt färsgrytan småkoka i 10 minuter.
    3. Koka under tiden potatisen. Häll av vattnet och tillsätt margarin, persilja, salt och peppar. Kör med en elvisp.
    4. Servera färsgrytan med potatis och sallad

    Liknande recept

    4.9
    2 h 30 min
    6
    9

    Kommentarer (1)

    Annelie1969 31 januari 2009

    Riktigt God. Påminner om riktig gryta med grytbitar, men den här gick snabbare att göra. /Annelie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben