Burgundisk köttgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Kanon

Ingredienser

  • 1 kg benfritt nötkött eller vilt
  • 2 - 3 msk margarin
  • 4 msk mjöl
  • 1 dl vatten
  • 3 - 4 dl rött vin eller cider
  • 1 köttbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 - 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 - 2 lökar
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 1 brk champinjoner
  • persilja
  • Instruktioner

    Skör köttet i bitar & bryn i stekpanna. Häll över köttet i en gryta . Stek champinjonerna & häll dem i grytan. Ta på mjöl & rör om. Ta därefter i 1 dl vatten tillsammans med stekspadet. Ta i resten av ingredienserna ( utom morötter & purjo och persilja). Låt koka 1 timme på svag värme. Ta därefter i morötterna & purjon. Koka ytterligare 30 min. Späd med mera vin eller cider under kokningens gång. Klipp över persilja & servera med kokt potatis eller varför inte hasselbackspotatis.

    Liknande recept

    4.9
    2 h 30 min
    6
    9
    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    maneten 15 februari 2009

    Hej. Gjorde denna gryta i går kväll när jag hade gäster, Den blev mycket omtyckt. Men man fick koka den längre för att köttet skulle vara riktigt mört. Men man får se upp lite att det inte bränns fast i botten när man har i mjölet från början. Nästa gång gör jag nog en mjölredning och har i det på slutet. Men som sagt den var god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben