Burrito med kyckling

Serverar: 4 portioner

Enkelt att göra och smarrigt att äta!

Ingredienser

  • 450 g kycklingfilé eller lårfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 200 g morötter, grovt rivna
  • 1 påse tacokrydda, 40 g
  • 2 dl majs
  • ½ burk tacosalsa, 300 g
  • 6 tortillabröd, t ex "corn and wheet"
  • 1 burk tacosås, 240 g
  • 3 dl riven ost
  • Servering
  • 50 g salladsmix
  • 2 dl gräddfil
  • Eventuellt ½ kruka koriander
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Strimla kycklingen i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek tillsammans med lök, morötter och tacokrydda. Stek ca 10 minuter. Tillsätt majs och tacosalsa.
    3. Fördela kycklingen i tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven nedåt i en rymlig ugnsform. Häll på tacosåsen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 12 minuter.
    4. Servera burritosen med sallad, gräddfil och eventuellt koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben