Busenkel fisksoppa!

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel soppa som är snabbt ihopsvängd. Perfekt när tiden inte räcker till!

Ingredienser

  • 6 potatisar (skalade och skurna i bitar)
  • 1 gul lök (skivad)
  • 3 kryddpepparkorn (krossade)
  • 750 vit fiskfilé (t. ex hoki eller pangasius)
  • 2 ½ dl mjölk
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 500 g skalade räkor
  • 2 msk dill
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Lägg potatis, lök och kryddpeppar i en kastrull med 5 dl vatten. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter under lock, tills potatis har blivit mjuk.
    2. Lägg i fisk, täck med lock och sjud i cirka 3 minuter tills fisken är genomkokt.
    3. Tillsätt mjölk, matlagningsgrädde, räkor och dill. Salta.
    4. Se till att allt blir varmt, men inte kokar (räkorna blir sega då)
    5. Njut!

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben