Busenkelt kantarellsmör

Serverar: 4 portioner

Det går snabbt att göra! Görs på minilätta.

Ingredienser

  • 1 dl rensade kantareller
  • 100 g minilätta
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 klick smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär svampen i bitar och bryn den. Ta i vitlöken och kryddorna när du bryner svampen. Låt svampen kallna.
    2. Vispa smöret luftigt går bra i en blender också. Blanda i svampen och forma till en rulle. Packa in den i bakplåtspapper eller gladpack.Lägg den i kylen så den stelnar sen är det bara att skiva upp den. Går utmärkt och frysa.
    3. Tips: Jag gör alltid på ett helt paket lätta, bra att ha till bakpotatis. Då får du fyrdubbla hela receptet. Det är jättegott med karljohansvamp också.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lena4 26 september 2011

    Har gjort kantarellsmöret med riktigt smör. Blev riktigt gott. Vi åt det på stekt abborre. Mums. Betyget blir en femma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben