Kantarellsmör med dill
Gott till grillat, på baguett till kräftor och soppor.
Ingredienser
Ca 200 g färska kantareller
½ gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2-3 msk hackad dill
Salt
Svartpeppar
200 g smör, rumstempererat
Instruktioner
Enklast är att göra smöret i en matberedare med kniven monterad.
Stek kantarellerna och löken i smör. Hacka dem i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och kör några varv.
Ställ smöret i kylen så det stelnar så går det lätt att forma.
Förvara svalt, endera formad som en rulle inrullad i matplast eller enbart i en skål beroende på vad det ska användas till.
På bilden har jag skurit en baguette i ca 3 cm tjocka skivor, täckt med smör och gratinerat i ugnen. Smakade ypperligt som tillbehör till kräftorna.
Liknande recept
Älgbiffar med champinjoner och dill
2
30 min
4
Kall fisksås med rom och dill
4
Ugnsstekt lax med dill
5
20 min
5
6
Räkor med dill och pepparrot
4
Laxpudding med kaviar och dill
4
1 h 30 min
4
2
Färskpotatispaj med dill
5
5
Fiskgryta med tomat, citron och dill
4
20 min
3
2
Kantarellsoppa med dill och timjan
25 min
4
Citronsås med dill.
10 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!