Kantarellsmör med dill

Gott till grillat, på baguett till kräftor och soppor.

Ingredienser

  • Ca 200 g färska kantareller
  • ½ gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2-3 msk hackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 g smör, rumstempererat
  • Instruktioner

    1. Enklast är att göra smöret i en matberedare med kniven monterad.
    2. Stek kantarellerna och löken i smör. Hacka dem i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och kör några varv.
    3. Ställ smöret i kylen så det stelnar så går det lätt att forma.
    4. Förvara svalt, endera formad som en rulle inrullad i matplast eller enbart i en skål beroende på vad det ska användas till.
    5. På bilden har jag skurit en baguette i ca 3 cm tjocka skivor, täckt med smör och gratinerat i ugnen. Smakade ypperligt som tillbehör till kräftorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben