Buttermilk cupcakes

Smaskiga

Ingredienser

  • 4 stora äggulor
  • Cca 2 dl lättfil
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ca 4-5 dl vetemjöl (siktat)
  • 2,5 dl socker
  • Ca 2 tsk bakpulver (ta gärna lite mindre)
  • Llite salt
  • 150 g smör (rumstempererat)
  • Frostingen
  • 2,5 dl brun farin
  • 1 dl vispgrädde
  • Ca 75 gsmör (ta gärna lite extra)
  • 1 msk vaniljsocker
  • Ca 5-6 dl florsocker
  • Pekannötter till dekoration
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 º.
    2. Blanda äggulorna, lättfilen och vaniljsockret i en stor skål (vispa ej). Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Dela smöret i mindre bitar, tillsätt smöret och de torra ingredienserna i fil- och äggblandningen. Vispa i ca 2 minuter, tills smeten är smidig. Fyll ca 2/3 av cupcakesformarna med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    3. Frostingen: Blanda farinsocker och grädde i en tjockbottnad kastrull, låt det koka upp på hög värme. Rör om under tiden. När det börjar koka så sänk till låg värme och koka på låg värme i ca 10 minuter.
    4. Dra av kastrullen från värmen.Blanda i smör och vaniljsocker och blanda tills det är en jämn smet. Ställ blandningen åt sidan och låt den svalna. Rör inte under tiden.
    5. Häll frostingen i en skål, vispa i florsocker med elvisp. Ta inte allt på en gång utan kanske en dl i taget. fortsätt tills du har en bra konsistens på frostingen. Sedan är det bara att sätta igång med dekorationen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fellethagiiirl 19 november 2011

    Blir ju ingen frosting...... Helt klumpig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben