Butterscotch brownie ice cream

Recept från Allt om mat.

Ingredienser

  • Brownie
  • 2 ägg
  • 2 dl farinsocker
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • Fudgesås
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Brownie:
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker.
    3. Smält smör och choklad och blanda ner i äggsmeten. Sikta i mjöl och salt. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
    4. Häll smeten i en smord form, klädd med bakplåtspapper, 20 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt kakan kallna och skär i bitar.
    5. Fudgesås:
    6. Koka ihop alla ingredienser till en brun kolasås.
    7. Servera kakan i bitar tillsammans med kolasås, glass och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben