Cacaochilikryddad kyckling med hallonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket god kycklingrätt som kom till av en slump. Man tager vad man haver eller hittar i förråden. Det blev en god och spännande blandning.

Ingredienser

  • 1 påse kycklinglårfilé (700 g)
  • 1-2 msk Cacao & chili (kryddblandning från Santa Maria)
  • 1 tsk flingsalt
  • 5 dl kycklingbuljong (från tärning eller fond)
  • 1 dl grädde
  • 1 msk sojakulör
  • 2-3 msk vetemjöl
  • Lite vatten
  • 2 rutor mörk choklad (20 g)
  • 1 dl hallon
  • Ev salt
  • Ev peppar
  • Potatis
  • Olivolja
  • Allroundkrydda
  • Instruktioner

    1. Gnid in kycklinglårfiléerna med cacaochilikryddan. Om du inte hittar blandningen kanske du kan göra en egen av kakao, chilipeppar och kanel. Strö över lite flingsalt. lägg filéerna i en ugnsfast form och sätt in dem i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter.
    2. Gör under tiden såsen. Koka upp buljongen och grädden. Red den med vetemjölet utrört i lite vatten. ge såsen en fin brun färg med sojakulören. Rör ner chokladen bruten i bitar så att den smälter. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Rör i hallonen innan serveringen.
    3. Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt potatisen och krydda med allroundkrydda. Stek potatisen några minuter. Vänd runt några gånger.
    4. Servera kycklingen med potatis, sås och valfri sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    123kicki 15 december 2009

    He.j Denna rätt bjöd jag på igår och den blev en succe direkt. Alla ville ha receptet och den är verkligen annorlunda men en klar hit. Jag blandade min kryddor själv. Lätt att förbereda och snabbt röra ihop det sista när gästerna kommit. Kommer att bli en favorit i min kokbok

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben