En oemotståndlig tryffelkaka med smak av kaffe som inte kräver ugn.
Glutenfri.
Ingredienser
500 g marsipan
250 g mörk choklad, 70%
½ dl vispgrädde
2 msk varmt starkt kaffe
1-2 tsk kaffepulver
50 g vit choklad
Instruktioner
Täck en form, ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
Kavla ut marsipanen så att den passar formen. Tryck ut marsipanplattan i formen, ända in i hörnen. Hacka den mörka chokladen fint. Koka upp grädden i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt den mörka chokladen. Låt det stå tills chokladen har smält. Tillsätt varmt kaffe och kaffepulver.
Häll chokladmassan över marsipanen och banka formen mot bordet så att ytan blir jämn. Smält den vita chokladen och dekorera kakan. Sätt i kylskåpet tills massan har stelnat, gärna över natten.
Ta ut formen ur kylskåpet ca 20 minuter innan du skär kakan i bitar och serverar.