Fem olika biscotti

Serverar: 35 portioner

Tid: 30 minuter

Biscotti är goda att doppa i en caffe latte eller i en kopp te. De här är enkla att göra och håller ett bra tag i en burk, men förmodligen tar de fort slut för att de är så goda. Här är fem olika smaker som jag prövat ut. Man kan lätt hitta på egna varianter.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Smaksättning 1
  • 50 g grovhackad sötmandel
  • 1 tsk kanel
  • Smaksättning 2
  • 50 g grovhackad sötmandel
  • 1 tsk kardemumma
  • Smaksättning 3
  • 20 g grovhackade valnötter
  • Rivet skal av en apelsin
  • Smaksättning 4
  • 100 g mörk choklad
  • Smaksättning 5
  • 50 g grovhackad sötmandel
  • 1 msk torkad lavendel
  • Instruktioner

    Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och någon av smaksättningarna. om äggen är stora kan mer mjöl behövas. Dela degen i tre bitar och rulla ut dem till tre längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Skär längderna på snedden i 2 cm breda bitar. lägg dem med ena snittytan upp på plåten och rosta dem i 5 minuter. Vänd andra snittytan upp och rosta i ytterligare 5 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    ceciliaellwyn 10 januari 2010

    kanon recept. Jag gjorde med mandlar, choklad och kakao, blev supergott

    Pita2 28 januari 2010

    Jättegoda små skorpor, perfekt till kaffet :) Jag har gjort både med kardemumma, kanel och kakao (bytte ut 0,5 dl mjöl mot kakao) och alla har blivit mkt lyckade!

    Maithai 18 juli 2010

    Tack för ett mkt bra recept! Min man älskar dessa skorpor har bakat två omgångar denna veckan och alla skorpor är uppätna:) med andra ord en solklar femma. Tycker framförallt om smaksättningen med kardemumma och mandel. Dessa har blivit en favorit, tur att de är lättbakade.

    Skruttan-pluttan 25 augusti 2010

    Jätte goda och lättbakade biscottikakor/skorpor, tack!

    annabakker 7 oktober 2010

    Riktigt goda!! Kommer att göras många gånger i höst!

    frucaos 6 juni 2011

    Mums, men besvärliga att vända och få att stå på högkant ... Borde kanske ha haft dem innen lite längre första rundan? Jag blandade förresten rostad, hackad mandel och hackad choklad i mina.

    Love4two 4 augusti 2011

    Väldigt goda blev dem! Jag gjorde som en annan, bytte ut 1 dl mjöl mot kakao. Sen hackade jag i mörkt choklad och mandelspån, Blev mumsiga mastiga chokladbscotti. =D Högsta betyg!

    VerisKeris 14 februari 2012

    Galet goda blev dem!! Bytte ut en halv dl socker mot farinsocker för mer smak, blev väldigt lyckade! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben