Serverar: 35 portioner
Tid: 30 minuter
Biscotti är goda att doppa i en caffe latte eller i en kopp te. De här är enkla att göra och håller ett bra tag i en burk, men förmodligen tar de fort slut för att de är så goda. Här är fem olika smaker som jag prövat ut. Man kan lätt hitta på egna varianter.
Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och någon av smaksättningarna. om äggen är stora kan mer mjöl behövas. Dela degen i tre bitar och rulla ut dem till tre längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Skär längderna på snedden i 2 cm breda bitar. lägg dem med ena snittytan upp på plåten och rosta dem i 5 minuter. Vänd andra snittytan upp och rosta i ytterligare 5 minuter.
kanon recept. Jag gjorde med mandlar, choklad och kakao, blev supergott
Jättegoda små skorpor, perfekt till kaffet :) Jag har gjort både med kardemumma, kanel och kakao (bytte ut 0,5 dl mjöl mot kakao) och alla har blivit mkt lyckade!
Tack för ett mkt bra recept! Min man älskar dessa skorpor har bakat två omgångar denna veckan och alla skorpor är uppätna:) med andra ord en solklar femma. Tycker framförallt om smaksättningen med kardemumma och mandel. Dessa har blivit en favorit, tur att de är lättbakade.
Jätte goda och lättbakade biscottikakor/skorpor, tack!
Riktigt goda!! Kommer att göras många gånger i höst!
Mums, men besvärliga att vända och få att stå på högkant ... Borde kanske ha haft dem innen lite längre första rundan? Jag blandade förresten rostad, hackad mandel och hackad choklad i mina.
Väldigt goda blev dem! Jag gjorde som en annan, bytte ut 1 dl mjöl mot kakao. Sen hackade jag i mörkt choklad och mandelspån, Blev mumsiga mastiga chokladbscotti. =D Högsta betyg!
Galet goda blev dem!! Bytte ut en halv dl socker mot farinsocker för mer smak, blev väldigt lyckade! :)