Underbara Biscotti som alltid finns i mitt kök =)
Lägg fram smöret så det blir rumsvarmt. Rör smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i sänder. Grovhacka mandel och choklad. Rör ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker, choklad och mandel och vänd ner detta i äggsmeten. Dela degen i tre bitar. Mjöla dina händer och rulla degbitarna till längder. Lägg rullarna på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Platta till rullarna något. Grädda i 175 grader i ca 40 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till knappt 100 grader. Låt längderna svalna något och skär dem sedan i sneda kakor. Lägg kakorna med snittytan uppåt och torka dem i ugnen ca 45 min. Vänd försiktigt på kakorna efter halva tiden, så att den andra snittytan kommer uppåt. Kakorna ska vara helt torra när du tar ut dem.