Biscotti på mitt sätt

Serverar: 55-60 portioner

Tid: 40 minuter

Härligt knapriga och lagom söta, att doppa i kaffe eller äta till glass

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 stora ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g rostade, grovhackade, osaltade cashewnötter
  • 100 g hackad ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker poröst med elvisp.
    2. Tillsätt äggen, ett i taget.
    3. Blanda ner de övriga ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
    4. Häll ut smeten på bakbordet och gör en avlång "bulle"
    5. Dela bullen i 4 delar och rulla ut de till 4 längder.
    6. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, inte för tätt. Platta till rullarna något.
    7. Grädda längderna i mitten av ugnen i 175 grader i 20 minuter.
    8. Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda.
    9. Ställ tillbaka plåten i ugnen och grädda ytterligare 10 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt de stå i eftervärmen tills biscottin är genomtorra.
    10. Förvara biscottin i en glasburk med lock eller i en plåtburk. Håller länge.......

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LL76 10 september 2014

    Gjorde dessa Biscotti i våras och de var sååååå goda så nu ska jag göra dem igen! Tack för ett gott recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben