Biscotti

Serverar: 30 portioner

Enligt mig är detta världens godaste föda! :D Kom ihåg att sänka värmen till 100°C när skorporna ska torka. Går även jättebra att experimentera med olika kryddor och nötter.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Smaksättning
  • 1 dl sötmandlar
  • ½ dl hela hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Smält smöret i mikro eller kastrull och rör samman med socker tills det blir pösigt. Tillsätt ett ägg i sänder under vispning.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och nötter och häll äggblandningen i detta.
    4. Dela degen i tre bitar och rulla ut till längder lika långa som plåten.
    5. Grädda i 20 minuter och skär dem sedan i skivor. (Det blir enklare om du skär dem medans de är lite varma så att de inte smular för mycket.)
    6. Låt dem sedan torka i ugnen i 100°C i ca en timma.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    MajaZoya 9 mars 2011

    Hej, vilket suveränt recept på biscotti. Blir bra varje gång, brukar variera smaksättningen med hackad choklad ibland.

    Hargus 10 december 2011

    Perfekt recept! Alla är förtjusta i dessa skorpor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben