En läcker snabblagad variant på italienska mandelskorpor.
Ingredienser
½ dl, 35 g, sötmandel
½ dl, 45 g, torkade aprikoser
100 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka sötmandel och aprikoser. Skär smöret i tunna skivor. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Klicka ut degen i tre smala längder på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Skär längderna i ca 2-3 cm breda bitar.
Lägg dem med ena snittytan upp på en plåt, rosta dem i 200 graders ugn ca 4 minuter på varje sida.
Förvara gärna skorporna i en plåt eller glasburk med lock.