Biscotti

Serverar: 30 portioner

En läcker snabblagad variant på italienska mandelskorpor.

Ingredienser

  • ½ dl, 35 g, sötmandel
  • ½ dl, 45 g, torkade aprikoser
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka sötmandel och aprikoser. Skär smöret i tunna skivor. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Klicka ut degen i tre smala längder på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
    4. Skär längderna i ca 2-3 cm breda bitar.
    5. Lägg dem med ena snittytan upp på en plåt, rosta dem i 200 graders ugn ca 4 minuter på varje sida.
    6. Förvara gärna skorporna i en plåt eller glasburk med lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben