Cajunkryddad kyckling

Serverar: 4 portioner

En starkt kryddad kyckling för dig med modiga smaklökar! Hemligheten bakom skaken är en blandning olika cajunkryddor.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst (filéer) à 125 g
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • Kryddmix
  • 2 msk kajennpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk svartpeppar
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 krm senapspulver
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda kajennpeppar, paprikapulver, svartpeppar, vitlökspulver, lökpulver, basilika, oregano, senapspulver och salt. Blanda väl.
    2. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna på hög värme. Pensla kycklingbrösten med matfettet och panera sedan i kryddblandningen. Se till så att kryddorna fäster ordentligt.
    3. Stek kycklingen i stekpannan tills paneringen är nästan svart och kycklingen inte längre är rosa inuti, ca 10-15 minuter. Vänd kycklingen en gång. Lägg upp kycklingen på ett fat och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben