Cajunkyckling med dirty rice

Serverar: 4 portioner

Kryddig kyckling.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 tsk cajunkrydda
  • Ris
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 st chilipeppar, röd, färsk, hackad
  • 1 grön paprika
  • 4 blekselleristjälkar hackade
  • 3 tomater
  • 1 burk majskorn
  • 3 dl ris
  • 0,55 l vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • Tabasco
  • 1,5 msk limejuice
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kruka koriander, kan ersättas med persilja
  • Instruktioner

    1. Dirty rice: Hetta upp olivoljan och fräs lök och pressad vitlök i någon minut, tillsätt paprikapulver, chili och spiskummin och fräs ytterligare i någon minut.
    2. Lägg i hackad chili, paprika och selleri, fräs i ett par minuter.
    3. Häll i riset och rör om ordentligt, häll på vatten och buljong – rör om. Salta och peppra.
    4. Låt koka i ca 15 minuter (eller enligt anvisningarna på rispaketet).
    5. Hacka under tiden tomaterna och koriandern. När riset är klart, blanda med tomater, majs och limejuice. Toppa med koriander och servera genast.
    6. Kyckling: Klappa in cajunkrydda runtom kycklingfiléerna, låt gärna ligga och marinera i ett par timmar.
    7. Grilla eller stek i grillpanna tills de är nästan klara -ta då av dem från värmen och svep in i folie i ca 10 minuter.
    8. Skiva kycklingen och servera med riset.

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben